Escort Radar Forum  

Go Back   Escort Radar Forum > Windshield Radar Detectors > MAX 360

Notices

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old December 10th, 2015
DriveSlow DriveSlow is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 12
Default No detection for a radar speed sign - What could be the reason?

Hi guys,
Would like to get your thoughts on this one, as I am buffled

This morning on the way to work, I noticed a new (working) radar speed sign.
I was driving 27MPH based on my detector and the sign.
My new escort 360 did not beep even once.

I checked my setting and I do not have TSR on and cruise speed is off.

I called Escort CS and spoke with Tony, he did not know the potential cause and he checked with "engineering". The answer was to send them the exact location so they can add it to their defender database, which in my humble opinion does not address the issue.

Can any of you smart individuals, think of a potential cause that might cause the 360 to be silent and not alert?

Thanks
Attached Images
 
Reply With Quote
  #2  
Old December 10th, 2015
poolmon poolmon is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,952
Default

Some of these speed signs do not alert. They may be on a different frequency or have special polarization. I have run across a few but they are few and far between.

Last edited by poolmon; December 10th, 2015 at 08:33 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old December 11th, 2015
jdong jdong is offline
Senior Member
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 403
Default

Not all speed signs are radar based. Some of them use metal loops in the ground. Speed signs are also notorious for falling in and out of tune, so if they ever go out of valid K band range, your detector will not alert. Finally, and this is rare, speed signs may use a different modulation scheme on K band that a detector is able to successfully filter out as non-police.
Reply With Quote
  #4  
Old December 11th, 2015
DriveSlow DriveSlow is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 12
Cool

Thank you for the feedback

I just drove this morning with my old Max and it does detect the same sign as a K band.

The 360 does beep on the turnpike speed signs, but not on this sign

Can the 360 be a defective unit? or could it be a setup related issue?
Reply With Quote
  #5  
Old December 11th, 2015
poolmon poolmon is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 1,952
Default

Quote:
Originally Posted by DriveSlow View Post
Thank you for the feedback

I just drove this morning with my old Max and it does detect the same sign as a K band.

The 360 does beep on the turnpike speed signs, but not on this sign

Can the 360 be a defective unit? or could it be a setup related issue?
Sounds puzzling.
You may want to scroll through your old MAX's Preferences and be sure that the 360 is identically set. Also would recommend that you not use Escort Live or any software app when testing that could affect the results.

If this doesn't work I'd contact ESCORT.
Reply With Quote
  #6  
Old December 11th, 2015
roadrunner1 roadrunner1 is offline
Banned
 
Join Date: Aug 2015
Posts: 435
Default

Quote:
Originally Posted by DriveSlow View Post
Thank you for the feedback

I just drove this morning with my old Max and it does detect the same sign as a K band.

The 360 does beep on the turnpike speed signs, but not on this sign

Can the 360 be a defective unit? or could it be a setup related issue?
Bring both with you and run only one then go back and run the other. If the Max detects and the 360 doesn't then you have a faulty 360.
Reply With Quote
  #7  
Old December 11th, 2015
buckdharma's Avatar
buckdharma buckdharma is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Chicago Area
Posts: 1,912
Default

Try it in Highway mode. You have it in Auto.




Quote:
Originally Posted by DriveSlow View Post
Thank you for the feedback

I just drove this morning with my old Max and it does detect the same sign as a K band.

The 360 does beep on the turnpike speed signs, but not on this sign

Can the 360 be a defective unit? or could it be a setup related issue?
__________________
Original Escort, Original Passport, Passport 3200 Wideband, Passport 1000 add on Laser Detector, GT2 G Timer, 8500, 8500X50, 9500i, 9500ix, IQ, Redline BS/RDR with SC55, Max, Max 360, Max 360c, LIVE, Redline 360c.
Reply With Quote
  #8  
Old December 15th, 2015
DriveSlow DriveSlow is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 12
Cool

Hi,
So I tested the 360 yesterday in Highway mode and absolutely noting

On my way to work today in Auto mode, it started beeping on K band

Anyone with a potential explanation to this mystery before I return the unit?

Thanks
Reply With Quote
  #9  
Old December 15th, 2015
buckdharma's Avatar
buckdharma buckdharma is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Chicago Area
Posts: 1,912
Default

The only other thing I can think of is it possible your 360 already locked that sign out. If that was the case you would see the signal grayed out on the display. Are you using cruise alert?

Quote:
Originally Posted by DriveSlow View Post
Hi,
So I tested the 360 yesterday in Highway mode and absolutely noting

On my way to work today in Auto mode, it started beeping on K band

Anyone with a potential explanation to this mystery before I return the unit?

Thanks
__________________
Original Escort, Original Passport, Passport 3200 Wideband, Passport 1000 add on Laser Detector, GT2 G Timer, 8500, 8500X50, 9500i, 9500ix, IQ, Redline BS/RDR with SC55, Max, Max 360, Max 360c, LIVE, Redline 360c.

Last edited by buckdharma; December 15th, 2015 at 09:52 PM.
Reply With Quote
  #10  
Old December 15th, 2015
DriveSlow DriveSlow is offline
Junior Member
 
Join Date: Nov 2015
Posts: 12
Default

Quote:
Originally Posted by buckdharma View Post
The only other thing I can think of is it possible your 360 already locked that sign out. If that was the case you would see the signal grayed out on the display. Are you using cruise alert?
Thanks Buckdharma,

Cruise alert is off. The signal is not locked as I do not get any grayed out signal (other than today when I got a full regular K alert).

simply mind boggling
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2018 Escort Inc.