Escort Radar Forum  

Go Back   Escort Radar Forum > Non-Detector Products > SC55

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old April 18th, 2012
Frank Schranz Frank Schranz is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Phoenix, Arizona - Originally from New Jersey.
Posts: 4
Send a message via Yahoo to Frank Schranz
Post Having problems updating Passport SC55

I am having problems updating my Escort Passport SC55. I do have detector tools version 1.8.8. I do not have any marked locations in my usint, since I have not come across any red-light cameras when I drive. Detector tools can not merge any since I don't have any, and I receive the message that tells me to start over. I start the process over again and receive the same message! The other part of the program is that it checks for updates, there are not any. What do I do!! I live in Phoenix where there are practically no cameras at all. One person actually shot at a camera here, and killed the person inside a van that was parked next to the camera.

Anyways, I would appreciate any help on how to update my unit? I am using windows 7 -64 bit on my computer, operating system. I have the Passport hooked up with the Redline Radar Detector.

Thanks, Sincerely,
Frank Schranz
Reply With Quote
  #2  
Old April 19th, 2012
EscortRadar's Avatar
EscortRadar EscortRadar is offline
Official Escort Rep
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11,141
Default

It should still update, or merge, Defender on your SC55 if you have not marked any locations.

With your SC55 connected to your computer's USB port, does Detector Tools display your SC55's serial number in the upper right side of the screen? If not then try another USB port on your computer and try again. If you still have problems then, while in front of your computer with the SC55, please call us at the number in my signature below.

When you start Detector Tools and you see the "no update available" message on the splash screen with the police car's lights flashing this means that there is no update for the Detector Tools application itself. If there was an update then you would get a window asking if you want to install it.
__________________

Escort Radar customer service is available from 8am-6pm Eastern Time Mon-Fri at 1-800-543-1608 or by live chat
Reply With Quote
  #3  
Old April 20th, 2012
Frank Schranz Frank Schranz is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Phoenix, Arizona - Originally from New Jersey.
Posts: 4
Send a message via Yahoo to Frank Schranz
Smile Had problems updating Passport SC55

Thanks, for replying to my thread. Yes, my serial number does display properly in the upper right hand corner of detector tools. I have not had my Passport long, so I am still new at this. I tried it again and my detector did update, however when it got to merging my marked locations with the Escort Defender database, it stopped and gave me the message to start over again. Since there are no marked locations to merge, the updating process is completed except for that part.

Thanks for your help,
Frank schranz
Reply With Quote
  #4  
Old April 20th, 2012
EscortRadar's Avatar
EscortRadar EscortRadar is offline
Official Escort Rep
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11,141
Default

That's odd. The next time that you use the SC55 try marking a location somewhere then try merging Defender again. Please let me know what the results are. Thank you
__________________

Escort Radar customer service is available from 8am-6pm Eastern Time Mon-Fri at 1-800-543-1608 or by live chat
Reply With Quote
  #5  
Old April 20th, 2012
buckdharma's Avatar
buckdharma buckdharma is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Chicago Area
Posts: 1,811
Default Sc55 updates

Quote:
Originally Posted by Frank Schranz View Post
I am having problems updating my Escort Passport SC55. I do have detector tools version 1.8.8. I do not have any marked locations in my usint, since I have not come across any red-light cameras when I drive. Detector tools can not merge any since I don't have any, and I receive the message that tells me to start over. I start the process over again and receive the same message! The other part of the program is that it checks for updates, there are not any. What do I do!! I live in Phoenix where there are practically no cameras at all. One person actually shot at a camera here, and killed the person inside a van that was parked next to the camera.

Anyways, I would appreciate any help on how to update my unit? I am using windows 7 -64 bit on my computer, operating system. I have the Passport hooked up with the Redline Radar Detector.

Thanks, Sincerely,
Frank Schranz
Even if you have no locations to merge your unit should go through that portion of the download. I would Remove your Detector Tool (Remove Programs). Then download it again, then reboot your computer and try updating again with your SC55. I have the same set up Win7 64 bit. My SC55 always completes merging locations and I have never entered any locations manualy. Good Luck!

Don
__________________
Radio Shack, Fuzzbuster, FuzzbusterII, Original Escort, Original Passport, Passport 3200 Wideband, Passport 1000 add on Laser Detector, GT2 G Timer,8500, 8500X50, 9500i, 9500ix, IQ, Redline BS/RDR with SC55, Max, and Veil.
Reply With Quote
  #6  
Old April 25th, 2012
Frank Schranz Frank Schranz is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Phoenix, Arizona - Originally from New Jersey.
Posts: 4
Send a message via Yahoo to Frank Schranz
Default

I deleted detector tools, re installed the program, went driving around town and marked a location. I just tried to update the passport sc55 and recived the same message error downloading reading my marked locations. I am going to try to mark another location and see what happens when I try to update my unit again.
Reply With Quote
  #7  
Old April 25th, 2012
insidercw3 insidercw3 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2009
Location: Cincinnati, Ohio
Posts: 154
Default

Quote:
Originally Posted by Frank Schranz View Post
I deleted detector tools, re installed the program, went driving around town and marked a location. I just tried to update the passport sc55 and recived the same message error downloading reading my marked locations. I am going to try to mark another location and see what happens when I try to update my unit again.


Don't forget that you have to have Administrator privaleges as detector tools is attempting to write a file to your computer.
Reply With Quote
  #8  
Old April 25th, 2012
buckdharma's Avatar
buckdharma buckdharma is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Chicago Area
Posts: 1,811
Default SC55 Update

Quote:
Originally Posted by Frank Schranz View Post
I deleted detector tools, re installed the program, went driving around town and marked a location. I just tried to update the passport sc55 and recived the same message error downloading reading my marked locations. I am going to try to mark another location and see what happens when I try to update my unit again.
Frank when locations are merging it does not matter if you marked anything. It should go through and complete the process anyway even with no marked locations.

Frank you have to power up the SC55 while connected to your computer, not just the USB cable.

LARRY needs to get involved here. Larry is from Escort.

Again I have never marked any locations in my SC55 and when updating it goes through Merging Locations anyway and completes.

Perhaps you will need to remove all locations or do a reset on the SC55, LARRY?

Clearing the Data Base Procedure is on page 13 of my owners manual. Look it up and give it a try. If you still getting error code call service department.
__________________
Radio Shack, Fuzzbuster, FuzzbusterII, Original Escort, Original Passport, Passport 3200 Wideband, Passport 1000 add on Laser Detector, GT2 G Timer,8500, 8500X50, 9500i, 9500ix, IQ, Redline BS/RDR with SC55, Max, and Veil.

Last edited by buckdharma; April 25th, 2012 at 09:44 PM.
Reply With Quote
  #9  
Old April 26th, 2012
EscortRadar's Avatar
EscortRadar EscortRadar is offline
Official Escort Rep
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 11,141
Default

Due to all the different variables between computers, I recommend calling us to try to solve this issue. Be sure to be in front of your computer with the SC55 when you call us so that they can walk through this. The number is in my signature below.

Whether you have marked locations or not shouldn't matter. That was simply something to try. You can also try deleting your SC55's database then reloading as buckdharma pointed. You can do this using Detector Tools "Advanced" tab.

Thank you
Larry
__________________

Escort Radar customer service is available from 8am-6pm Eastern Time Mon-Fri at 1-800-543-1608 or by live chat
Reply With Quote
  #10  
Old April 30th, 2012
Frank Schranz Frank Schranz is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2012
Location: Phoenix, Arizona - Originally from New Jersey.
Posts: 4
Send a message via Yahoo to Frank Schranz
Smile Updating Passport SC55

I removed everything in my Passports database. Then I used Detector Tools to update my unit. Much to my amazement, the updating process completed successfully. The database is current as of 4/30/12.

Thanks everyone for your help. I really appreciated it, when I was stuck and could not update my unit successfully.

Frank.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2012 Escort Inc.